Menu Fermer
Trek introduceert de nieuwe Madone SL Disc, die is gebaseerd op de vorig jaar enthousiast ontvangen Madone SLR Disc. Er is geen racefiets die in de buurt komt van de Madone als het gaat om de ideale mix van aerodynamica, gewicht, rijeigenschappen en integratie. Dankzij de nieuwe, adembenemende Madone SL Disc is die mix nu bereikbaar voor een nog grotere groep fietsers. 
Ongelooflijke aerodynamica
De Madone SL heeft exact dezelfde aerodynamische kwaliteiten als de Madone SLR, die alom geprezen wordt om zijn snelheid en zijn prestatievermogen. De vormen zijn het resultaat van duizenden computersimulaties en maakt dat deze racer sneller is dan enig andere fiets!
Superieure rijeigenschappen
Net als zijn grote broer heeft de Madone SL een bovenbuis met verstelbare IsoSpeed. Daarmee kan de bike naar individuele voorkeur worden afgesteld. Naarmate de schuifregelaar verder naar voren staat, geeft de fiets meer mee. Verder naar achteren geschoven voelt de fiets stijver aan. Net als bij de Madone SLR heeft de IsoSpeed een dempende werking. Er bestaat geen andere aeroracer die zo comfortabel is!  
Toonaangevende integratie
De Madone SL is uitgerust met een traditioneel stuur en een traditionele stuurpen, maar de kabels blijven bijna net zo onzichtbaar als bij de Madone SLR. De standaard cockpit maakt ook het plaatsen van een normaal opzetstuur mogelijk.  
Verkrijgbaar in twee modellen
De Madone SL is beschikbaar in twee modellen, de SL 6 Disc en de SL 7 Disc. De SL 6 Disc is voorzien van een betrouwbare mechanische Ultegra-groep met hydraulische remmen en Aeolus Comp 5 carbon aerowielen. De SL 7 Disc is geüpgraded naar Ultegra Di2 en heeft lichtere en snellere Aeolus Pro 5 wielen. 

De Madone SL wordt gemaakt met behulp van dezelfde mal als de Madone SLR, maar is van OCLV 500 carbon en daarom gunstiger van prijs. De SL heeft dezelfde eigenschappen als de SLR, maar is ongeveer 100 gram zwaarder. Het SL-frame heeft ook dezelfde IsoSpeed seatmast/bovenbuis voorziening, en dezelfde voorvork als de SLR. Als complete fiets is de Madone SL uitgerust met standaard stuur en -stuurpen om zo veelzijdig mogelijk te zijn.

Omdat de KVF-buisvormen van de SL identiek zijn aan die van de SLR, zijn ook de aerodynamische prestaties identiek.

Het frame is gemaakt van OCLV 500 carbon en weegt gelakt en met de seatmast en alle hardware geïnstalleerd 1225 gram.

Om nog meer waar voor zijn geld te bieden, heeft de Madone SL een Bontrager Pro stuurpen en een Bontrager Elite Aero VR-CF stuur. Op die manier kan iedereen de Madone perfect op zijn of haar maat afstellen. De balhoofdset en spacer-kits

De Madone SL heeft een H1.5 geometrie, een prestatiegerichte fit die ontwikkeld is in samenwerking met de mannen en vrouwen van Trek Segafredo, en gebaseerd op de enorme database van Trek Precision Fit, waarin duizenden fietsmetingen zijn opgeslagen.

Net als bij de Madone SLR Disc kunnen er 28c banden in de Madone SL. Daarbij blijft er de aanbevolen 4 mm vrije ruimte rond de band.